Patarimai, kaip prižiūrėti bižuteriją

Papuošalų priežiūros patarimai.

Kaip prižiūrėti papuošalus ir ko vengti?

Visų daiktų ilgaamžiškumas priklauso nuo jų priežiūros – kuo tinkamiau naudosite, tuo ilgiau džiaugsitės. Todėl išsaugoti galima ne tik auksą bei sidabrą, bet ir bižuterinius papuošalus.

Moterys ypatingai mėgsta juvelyrinius dirbinius, todėl jų papuošalų dėžutėse gausu auskarų, žiedų, grandinėlių, apyrankių, sukurtų iš įvairių metalų, dirbtinių akmenų ir kristalų. Dėl nuolat tobulėjančių technologijų, šios medžiagos taip apdorojamos, kad jas kartais sunku atskirti nuo aukso ar sidabro bei brangių akmenų. Tačiau norint kuo ilgiau džiaugtis papuošalais, jiems vis tiek reikalinga atsakinga priežiūra.

  • Nenaudokite chemijos

Įvairūs cheminiai valikliai gali negrįžtamai sugadinti papuošalą – pakeisti spalvą ir blizgesį. Todėl jų valymui naudokite tik minkštą audinį arba specialias servetėles, o užsiimdamos buitiniais darbais, geriau nusiimkite žiedus ir apyrankes, kad chemija nepatektų ant jų paviršiaus.

  • Netrinkite ir nešveiskite

Ši klaida dažnai kartojama ne tik prižiūrint papuošalus, bet ir valant įvairius jautrius paviršius. Tad jokiu būdu nešveiskite papuošalų nei dantų pasta, nei šiurkščiais audiniais ar kempinėlėmis. Antraip subraižysite jo paviršių ir papuošalas gali prarasti blizgesį.

  • Nedėvėkite, kai prausiatės

Vanduo ir įvairūs muilai bižuteriniams papuošalams taip pat grožio neprideda. Po vieno ar kelių kartų pokyčių nepastebėsite, tačiau bėgant laikui juvelyriniai dirbiniai gali prarasti pirminę išvaizdą. Kad ir kokie kokybiški papuošalai bebūtų, priklausomai nuo panaudotų medžiagų, jie gali patamsėti ar atsirasti dėmelių.

  • Nedėvėkite, kai miegate

Gulint papuošalai trinasi į įvairius audinius ir pamažu gali susibraižyti. Be to, žmonės miegodami daugiau ar mažiau prakaituoja, todėl neigiamai veikiamas dirbinių paviršius.

Žiedus, apyrankes ir grandinėles reikėtų nusiimti ne tik dėl greitesnio nusidėvėjimo, bet ir dėl sveikatos. Miegant, nuo šilumos pabrinksta audiniai ir suspaustose vietose apsunkinama kraujotaka.

  • Venkite prakaito

Kaip jau minėjome, prakaitas gali pakenkti bižuterijai, nes jame esančios druskos ir kitos medžiagos paspartina papuošalo oksidaciją. Papuošalas gali pakeisti spalvą ar prarasti blizgesį.

Todėl sportuodamos tokius papuošalus verčiau nusiimkite ir, žinoma, neikite su jais į soliariumą, sauną ar pirtį.

  • Švelnus valymas

Juvelyrinius dirbinius valykite švelnia, medvilnine arba specialia, jiems skirta šluoste. Taip išvengsite subraižymų, saugiai pašalinsite nešvarumus ir išryškinsite papuošalų grožį. Kruopščiai prižiūrėdamos papuošalus, galėsite jais džiaugtis dar ilgą laiką.

  • Papuošalų dėžutė – saugiausia vieta

Laikydamos papuošalus dėžutėje, apsaugosite juos nuo dulkių ir tiesioginių saulės spindulių. Jos dydis turi atitikti juvelyrinių dirbinių kiekį. Nesukraukite vienų ant kitų, nes ieškant jie braukysis ir braižysis.

Dėžutė turėtų būti pakankamai erdvi. Taip matysite visus papuošalus ir lengvai išsirinksite tinkamiausią. Brangius papuošalus verčiau laikykite atskirose, mažose dėžutėse ar maišeliuose – ir jums bus lengviau, ir dirbiniai bus saugūs.

Brili-Brili – papuošalai, norinčioms sublizgėti!

www.brili-brili.com

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Shopping Cart